Sponsoring in India

Beste allemaal, 

Begin 2020 berichtten wij in het schooljaar 2020/2021 drie basisschoolkinderen te gaan sponsoren: Vadivarasan, Nithin en Azhaguselvan. Helaas moesten wereldwijd scholen sluiten vanwege de coronapandemie, zo ook in India. De basisscholen moesten daar zelfs het gehele jaar gesloten blijven en de kinderen konden niet meer naar school. In schooljaar 2021/2022 heropenden de scholen deels, maar was er een enorm tekort aan onderwijspersoneel, zij hadden immers het jaar ervoor hun geld elders moeten verdienen en waren verdwenen van school. Alle goede bedoelingen ten spijt was er -en is er ook komend schooljaar- geen capaciteit om het individueel sponsoren van kinderen vorm te geven. Ook ouders en kinderen zijn weggetrokken. Daarom hebben wij in overleg met onze contactpersoon in India afgesproken om de opening van een nieuw studiecentrum te gaan sponsoren voor de kinderen die de school nog bezoeken. Dit studiecentrum zal geopend worden in de buurt van de betreffende school, en is na schooltijd geopend voor kwetsbare kinderen die behoefte hebben aan extra uitleg en ondersteuning na school. Een van de docenten zal de middag en de avond beschikbaar zijn voor hulp en vragen.

Een impressie van het onderwijs in India

Wij onderhouden contact met onze contactpersoon in India en proberen met onze steun steeds aan te blijven sluiten bij de behoeften daar. 

Naast de projecten in India houden wij altijd onze ogen en oren open voor nieuwe projecten waaraan wij kunnen bijdragen. Niet alleen in verre landen waar de Hilverda Groep actief is, maar ook in ons eigen land begint het aantal mensen dat in armoede leeft toe te nemen en ontstaat er kansenongelijkheid in het onderwijs. Daarom zijn wij ons sinds kort aan het oriënteren op het ondersteunen van kansarme Nederlandse scholieren, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Wij houden jullie hierover op de hoogte. En mochten jullie goede ideeën hebben: deze zijn uiteraard altijd welkom. Vul ons contactformulier in of stuur een e-mail aan info@hilverdafoundation.nl