New website!

Beste allemaal,

Met grote trots kunnen we jullie mededelen dat de Hilverda Foundation een splinternieuwe website heeft! Het idee was er al een tijdje, we kregen steeds meer leuke foto’s met informatie over de kinderen die we sponsoren, we brainstormden over hoe het er uit moest gaan zien, en de afgelopen weken hebben de mensen van Sprite IT hier voor ons met veel enthousiasme een prachtige website van gemaakt!

Op deze website kunnen jullie lezen over waar onze stichting zich mee bezig houdt en over onze lopende projecten. Wij vinden het belangrijk om als stichting korte lijnen te houden met de kinderen en op de hoogte te blijven van hoe het met hen gaat. Regelmatig zullen we jullie in onze nieuwsbrieven een van de kinderen of jongeren voorstellen.

Groot op de startpagina van onze website prijkt een foto van de 18 jaar oude Sebastian, genomen in de woonkamer van stichting Straatkinderen Medellín in Colombia.

Met de nodige hulp vanuit stichting Straatkinderen MedellÍn, en met behulp van onze sponsoring, kon hij starten met een studie systeemtechnologie aan de Tecnológico de Antioquia. Hij schreef ons recent hoe ontzettend blij hij is met deze kans. Hij heeft zijn vader nooit gekend, is opgegroeid in armoede met zijn moeder en zus, en beschrijft zichzelf als ‘een persoon die ver afstaat van anderen’. Hij licht toe: ‘Dat is om me beter te kunnen concentreren en vooruit te komen in het leven. Elke afleiding die me niet vooruithelpt laat ik langs me heen gaan’. Hij vertelt enorm ambitieus te zijn om academisch uit te blinken, zijn eigen bedrijf te beginnen en een huis voor zichzelf, zijn moeder en zus te kunnen kopen. Hij schrijft ons dankbaar te zijn voor het vertrouwen dat we in hem hebben en benadrukt dat hij zijn best zal doen om ons niet teleur te stellen. Hij is trots op wat hij al bereikt heeft, wat er ook vanaf straalt op de foto!

Van alle verhalen kunnen we jullie nu op de hoogte houden via deze website en via de nieuwsbrieven die we vanaf nu regelmatig gaan uitsturen. En tot slot nog een leuk weetje: nu onze website in de lucht is zullen wij ook de ANBI-status gaan aanvragen bij de belastingdienst. ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Wanneer wij de ANBI-status verkregen hebben wordt het nog fijner om te doneren, omdat je daarvan ook weer iets terug kunt krijgen! En via de doneerknop op onze website is het nu heel gemakkelijk om met iDeal direct een bedrag over te maken. Elke bijdrage is welkom!

Bedankt voor jullie interesse en betrokkenheid bij onze stichting en tot snel!