Kenia

RISE Trust, Migori, Zuid-West Kenia

Voor verschillende weeskinderen in Kenia is de afgelopen jaren hun middelbare school- en vervolgopleiding betaald. Deze kinderen hebben, na hun kwetsbare start in het leven, opleidingen af kunnen ronden op het gebied van onderwijs, verpleegkunde en marketing. Zij zijn nu klaar voor de arbeidsmarkt. 

In Migori steunen wij momenteel acht weeskinderen (Jared, Harizon, Jane, Esther, Jackline, Mercy, Irine, Okal) bij het volgen van een schoolopleiding. Regelmatig is er contact met Eunita Majiwa, die ter plaatse voor de kinderen zorgt en met de kinderen werkt. De kinderen wonen bij haar in huis en met de donaties die zij ontvangt kunnen deze kinderen hun basis- en middelbare schoolopleiding en een vervolgopleiding naar keuze kunnen afronden. 

Niet alleen is daarvoor schoolgeld (inschrijfgeld) nodig, maar ook boeken, schooluniformen en soms onderdak als een hogeschool of universiteit verder bij Migori vandaan is. Eunita verstrekt regelmatig informatie over de voortgang van de kinderen en jongeren, zoals schoolrapportages en financiële overzichten ter verantwoording van de uitgaves. Recent is in de corona-crisis door onze foundation een extra schenking gedaan voor de aanschaf van boeken en computers t.b.v. thuisstudie. 

Visitation Daughters of the Immaculate Heart of Mary, Education Support Program

Via deze locale stichting steunen wij sinds 2023 acht weeskinderen bij het volgen van een schoolopleiding. Meer informatie volgt snel. 

Faith 

Sinds januari 2023 ondersteunt de Hilverda Foundation een nieuwe studente in Kenia: Faith! Faith is 16 jaar oud en heeft om verschillende redenen al een aantal keer van school moeten wisselen. Haar ouders zijn overleden en ze woont nu bij familie, die echter ook andere kinderen heeft om voor te zorgen en onvoldoende financiële middelen heeft om Faith nog naar een passende school te kunnen laten gaan. Omdat Faith wat verlegen is, heeft zij steeds veel tijd nodig gehad om te wennen op haar nieuwe scholen en dit heeft haar resultaten wat gedrukt. Desondanks is zij zeer gemotiveerd om verder te leren zodat ze straks op eigen benen kan staan en goed voor zichzelf kan zorgen. Doordat de Hilverda Foundation haar de komende jaren financieel zal ondersteunen, kan ze haar schoolcarrière hopelijk in alle rust voortzetten in een stabiele situatie op een school waar ze zich thuis voelt. Wij wensen Faith een mooie en onbezorgde schooltijd toe! 

Cynthia 

Met ingang van dit schooljaar (2023-2024) ondersteunt de Hilverda Foundation Cynthia! Zij is opgegroeid als wees en heeft via de de N.G.O. Blessed Generation Kenia haar lagere en middelbare school af kunnen ronden. Het was haar grote wens om naar de universiteit te kunnen. Met behulp van de Hilverda Foundation heeft zij zich nu kunnen inschrijven voor de studierichtingen ‘nursing’ en ‘clinical medicine’. Zij heeft inmiddels een goede start kunnen maken en wij wensen haar heel veel succes met haar studie!