Onze projecten

De zorg voor kwetsbare kinderen in Nederland, Kenia, India en Colombia 

De Hilverda Foundation is opgericht in 2009 met als doel kwetsbare kinderen te ondersteunen in landen waar de Royal Hilverda Group actief is. We ondersteunen projecten die gericht zijn op onderwijs. Door kansarme kinderen te helpen bij het afronden van een opleiding, kunnen zij later een betaalde baan vinden en daarmee vervolgens hun eigen gemeenschap ondersteunen. We hebben korte lijnen met al onze projecten, zodat steeds zichtbaar is hoe onze donaties besteed worden. 

Jared Omondi
Boeken tijdens lockdown
Hilverda Computers

Kenia

Voor verschillende weeskinderen in Kenia is de afgelopen jaren hun middelbare school- en vervolgopleiding betaald. Deze kinderen hebben, na hun kwetsbare start in het leven, opleidingen af kunnen ronden op het gebied van onderwijs, verpleegkunde en marketing. Zij zijn nu klaar voor de arbeidsmarkt.

Ook is een bedrag gesponsord om slaapzalen te bouwen bij een middelbare school die, naast het geven van onderwijs, tot doel heeft het vreedzaam samenleven van de drie verschillende stammen in de regio te bevorderen. De zorg voor sponsorkinderen in Kenia zullen we uiteraard voorzetten. Daarnaast blijven we steeds op zoek naar andere kleinschalige projecten die onze steun verdienen.

RISE Trust, Migori, Zuid-West Kenia

In Migori steunen wij momenteel acht weeskinderen (Jared, Harizon, Jane, Esther, Jackline, Mercy, Irine, Okal) bij het volgen van een schoolopleiding. Regelmatig is er contact met Eunita Majiwa, die ter plaatse voor de kinderen zorgt en met de kinderen werkt. De kinderen wonen bij haar in huis en met de donaties die zij ontvangt kunnen deze kinderen hun basis- en middelbare schoolopleiding en een vervolgopleiding naar keuze kunnen afronden. 

Niet alleen is daarvoor schoolgeld (inschrijfgeld) nodig, maar ook boeken, schooluniformen en soms onderdak als een hogeschool of universiteit verder bij Migori vandaan is. Eunita verstrekt regelmatig informatie over de voortgang van de kinderen en jongeren, zoals schoolrapportages en financiële overzichten ter verantwoording van de uitgaves. Recent is in de corona-crisis door onze foundation een extra schenking gedaan voor de aanschaf van boeken en computers t.b.v. thuisstudie.

Sebastian Loaiza Londono
Valentina Mejia Alvarez
Cristian Camilo Marin Uran

India en Colombia

Recent zijn wij samenwerkingsverbanden aangegaan met stichtingen in India en Colombia, om ook in die landen kinderen financieel te kunnen ondersteunen bij het volgen van scholing.

Om deze projecten draaiende te houden zijn voldoende financiële middelen nodig, dus naast het onderhouden van contacten met de contactpersonen rond de reeds lopende projecten, zetten wij ons ook in om nieuwe sponsors te werven.

Stichting Kindia, Tamil Nadu, Zuid-India

Via stichting Kindia zouden wij per schooljaar 2020/2021 drie basisschoolkinderen gaan sponsoren. Vanwege de covid-pandemie werden echter langdurig alle scholen gesloten. Wij spraken af om de steun aan deze kinderen door te schuiven naar schooljaar 2021/2022, echter was dit wegens gebrek aan leerkrachten/begeleiders -die inmiddels ander werk hadden gevonden- opnieuw niet realiseerbaar. We zijn dan ook heel blij te kunnen vertellen dat we sinds 2023 negen schoolkinderen sponsoren in India, waarvan drie op de basisschool, vijf op de middelbare school en twee op een vakopleiding. Nadere informatie over de projecten van deze stichting is te lezen op www.kindia.nl. Onze contactpersoon is Annemieke van den Broek, voorzitter van stichting Kindia.

Stichting Straatkinderen Medellin, Medellin, Colombia

Via deze stichting sponsoren wij per december 2020 acht kinderen (Leider, Astrid, Amilklar, Josué, Stefania, Ana Cristina, Yiseth en Jacqueline) in het volgen van een opleiding. Dit zijn kinderen die al langere tijd bekend zijn bij de stichting en zich de afgelopen jaren gemotiveerd hebben getoond voor het volgen van onderwijs en buitenschoolse activiteiten. Onze contactpersoon van deze stichting is Sabine Bouwmeester, medewerker ter plaatse. Meer informatie over het mooie werk van deze stichting is de vinden op www.straatkinderenmedellin.com.

Helpen kan!

Wil je ons als bedrijf of particulier steunen? Beide kan! Word partner of doe een donatie. Iedere euro is welkom.