Nieuwsbrief juli 2021

Cristian Camilo Marin Uran

Beste allemaal,

Voor wie ons nog niet kent eerst een korte introductie: de Hilverda Foundation is opgericht in 2009 ter ere van het 100-jarig bestaan van de Hilverda Group, die destijds een koninklijke onderscheiding in ontvangst mocht nemen en de Royal Hilverda Group werd. Doel van de stichting is om straat- en weeskinderen te ondersteunen in landen waar de Royal Hilverda Group actief is. We ondersteunen kleinschalige projecten die gericht zijn op onderwijs en ontwikkeling. Door kansarme kinderen te helpen bij het afronden van een opleiding, kunnen zij later een betaalde baan vinden en daarmee vervolgens hun eigen gemeenschap ondersteunen.

Inmiddels is ons bestaande project in Kenia, waar we al sinds de oprichting vijf kinderen sponsorden om hun basisschool- en middelbare school diploma te behalen, uitgebreid. Tijdens de corona pandemie hebben we noodhulp verzorgd in de vorm van voedsel en computers om ook daar het ‘thuis’werken (in de opvang waar ze verblijven) mogelijk te maken. Ook hebben er meer kinderen kunnen starten met hun basisschool opleiding.Daarnaast kunnen we jullie met grote trots vertellen dat we -mede door jullie aankopen en donaties bij onze kraam op de kerstmarkt- een prachtig project gestart zijn in Colombia, in samenwerking met de lokale stichting Straatkinderen Medellin. Inmiddels zijn daar 5 studenten, tussen de 18 en 21 jaar, gestart met hun vervolgopleiding. Op de foto staat één van hen, Cristian, in de woonkamer van de stichting. Hij schreef ons:

‘Hallo, ik ben Cristian Camilo Marín Uran, ik ben 19 jaar oud en ik zit in het vierde semester van engineering in industrieel ontwerp. Ik ben Hilverda Group dankbaar voor alle steun die ze ons geven om onze doelen te bereiken. Met de middelen die u ons stuurt kan ik mijn studiekosten, academisch materiaal, internetrekeningen en andere ondersteuning betalen. Ontzettend bedankt!’

Wij krijgen regelmatig bericht van al onze studenten in Colombia.
Ook in India hebben wij inmiddels mooie contacten gelegd met een lokale stichting die kinderen ondersteunt in het volgen van een opleiding. Wij hebben besloten via hen drie kinderen te gaan sponsoren: Vadivarasan, Nithin en Azhaguselvan. Aangezien de scholen in India al een tijd gesloten zijn, konden zij helaas nog niet van start, maar we houden jullie op de hoogte.
Sowieso is ons plan jullie wat frequenter te informeren over onze bezigheden, via nieuwsbrieven, social media én via een splinternieuwe website die op dit moment gebouwd wordt. Dan kan wie wil meer lezen over de kinderen en studenten die wij met onze stichting kunnen helpen, en over onze plannen voor de komende tijd. We hopen jullie snel weer te zien en te spreken!

Hartelijke groeten,
Karina, Eveline, Jan-Jorrit, Anne-Mette en Karen