Nieuwe Colombiaanse studenten!

Beste allemaal,

Wij zijn heel blij om met jullie te kunnen delen dat we per 2022 drie nieuwe Colombiaanse studenten steunen! De 1-op-1 sponsoring die onze stichting verzorgt voor jongeren die betrokken zijn bij stichting Straatkinderen Medellin werd daar binnen korte tijd razend populair. Andere jongeren verbonden aan de stichting in Medellin zagen leeftijdsgenoten een studie beginnen en vroegen of dit voor hen ook mogelijk zou zijn. In korte tijd meldden zich veel nieuwe jongeren bij Sabine, onze contactpersoon in Medellin. Zij heeft ons gevraagd drie extra studenten financieel te steunen. Inmiddels zijn ze met een trotse groep van acht studenten die vanwege onze bijdrage een studie kunnen volgen.

In deze blog zal ik onze drie nieuwe studenten aan jullie voorstellen.

Karina is 18 jaar oud en is gestart met de opleiding psychologie. Ze vertelt aanvankelijk erg gespannen geweest te zijn omdat ze zich onzeker voelt tussen nieuwe mensen en ze voelde zich dan ook overweldigd op de universiteit. Vanuit een grote motivatie te willen studeren heeft ze toch doorgezet en ze laat weten dat het steeds beter gaat: ze leert meer mensen kennen en durft zich een beetje open te stellen: ‘ik leerde dat niet alle mensen slecht zijn’. Nog steeds voelt zij zich vaak emotioneel, maar ook gesteund door de stichting. Ze heeft goede hoop voor de komende jaren: ‘ik weet dat het leven niet altijd gemakkelijk is, maar dat ik er voor kan vechten als ik iets echt graag wil’. Ze gaat dan ook vol goede moed door. 

Piter is 18 jaar oud en studeert analyse en ontwikkeling van technologische software. Hij vertelt software ontzettend interessant te vinden en heel gelukkig te zijn dat hij nu een studie kan volgen waardoor hij later werkzaam kan zijn in deze branche. Zijn grootste uitdaging in zijn eerste semester was om een team te vormen met alle nieuwe mensen in zijn studie, omdat iedereen verschillende manieren heeft van denken en zich uitdrukken. Naast de technische uitdagingen hoopt hij dan ook op het gebied van communicatie veel te gaan leren in zijn studie. 

Amilklar is 21 jaar en is begonnen aan een studie civiele techniek aan de universiteitscorporatie Remington. Hij had al werkervaring in de bouw en vindt het geweldig dat hij nu zijn carrière op een hoger niveau voort kan zetten. Hij moet elke dag lang reizen naar de universiteit waardoor hij weinig kan slapen of andere activiteiten kan doen maar heeft dit er graag voor over. Hij houdt van het werken met mensen en vertelt te leren van ieder gesprek. Met trots laat hij weten dat hij in zijn eerste semester al vijf vakken met goed resultaat heeft afgerond en hij is erg gemotiveerd voor de komende semesters!

 

Binnenkort spreken wij onze studenten via FaceTime, super leuk toch?! 

Tot snel weer, we houden jullie op de hoogte!