Visitation Daughters of the Immaculate Heart of Mary, Kenia

De Hilverda Foundation is blij jullie te kunnen melden dat ze de Keniaanse stichting ‘Visitation Daughters of the Immaculate Heart of Mary’ gaat steunen. Deze organisatie wordt geleid door nonnen die zich inzetten voor weeskinderen en voor de lokale gemeenschap ongeacht ieders religieuze achtergrond.

Sinds de jaren ’80 heeft Kenia in grote mate te maken met de ziekte HIV/AIDS, met als gevolg dat meer dan 6,5 miljoen kinderen wees zijn geworden. Deze kinderen verblijven in weeshuizen of zijn ondergebracht bij familie. Vaak is er nauwelijks geld voor voedsel, laat staan dat zij onderwijs kunnen (blijven) volgen.

Vanaf heden zullen wij acht kinderen financieel gaan steunen zodat zij naar school kunnen blijven gaan. We stellen hen graag aan jullie voor:

Victor: Hij komt uit een arm gezin van 5 kinderen. Omdat zijn vader is overleden heeft zijn moeder het zwaar. Hierdoor is haar gezondheid aangetast. Victor hoopt verpleger te worden om zo voor haar en voor de gemeenschap te kunnen zorgen.

Movine: Komt uit een gezin van 6 kinderen. Er is onvoldoende geld om de gehele familie van voedsel te voorzien. Movine is heel gedisciplineerd en kon naar school blijven gaan omdat haar leraressen haar schoolgeld betaalden. Ze wil niets liever dan later lerares worden zodat ze haar vaardigheden aan anderen kan overbrengen.

Charles: Heeft zijn basisschool diploma behaald. Zijn vader werd op weg van werk naar huis vermoord. Een afschuwelijke gebeurtenis waarbij moeder achterbleef met 3 kinderen. Zij heeft niet de middelen om hem naar vervolgonderwijs te laten gaan. Charles blijft positief en gelooft dat hard werken beloond zal worden. Hij hoopt later ingenieur te worden om zo de gemeenschap te kunnen helpen.

Michael: Michael werd achtergelaten bij zijn oma sinds de scheiding van zijn ouders. Hij is er van overtuigd dat je nooit wint wanneer je opgeeft en is daarom zeer gedreven om zijn droom, dokter worden, waar te maken.

Alfonse: Komt uit een arm gezin van 4 kinderen. Vader is schoenmaker. Alfonse heeft alleen basisonderwijs gevolgd omdat er geen middelen waren om hem verder te laten studeren. Hij wil later journalist of advocaat worden zodat hij zich kan inzetten voor de benarde situatie van weeskinderen in zijn land.

Henry: Ook Henry heeft tot nu toe alleen basisonderwijs gevolgd. Hij komt uit een gezin van 6 kinderen, zijn moeder is HIV besmet en het kost zijn vader de grootste moeite om iedereen van eten te voorzien. Henry wil heel graag starten met een vervolgopleiding zodat hij later de middelen heeft om te zorgen voor zijn zieke moeder.

Brenda: Komt uit een gezin van 8 kinderen. Ze volgde een technische opleiding maar moest deze staken omdat het schoolgeld niet meer betaald kon worden door haar ouders. Ze wil niets liever dan deze opleiding afronden zodat ze later als technicus in haar eigen levensonderhoud kan voorzien.

Grace: Woont al sinds ze heel jong is bij haar oma nadat haar moeder overleed. Grace is HIV besmet. Haar vader werkt als horlogemaker maar verdient niet voldoende geld om haar schoolgeld te kunnen betalen. Voor HIV besmette kinderen is het extra moeilijk om onderwijs te volgen, niet iedere school accepteert deze kinderen. Ondanks dat wil Grace heel graag verder studeren zodat ook zij hopelijk een betere toekomst tegemoet gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *