Drie nieuwe Colombiaanse studenten!

Met ingang van 2024 steunt de Hilverda Foundation drie nieuwe Colombiaanse studenten via het studie-en werktraject van de stichting ‘Children of Medellin’. Graag stellen we hen aan jullie voor!

Marco is 19 jaar oud en woont samen met zijn moeder, zus en nichtje. Hij is al vijf jaar betrokken bij de stichting ‘Children of Medellin’, waar hij Engelse lessen volgde. Op dit moment studeert hij voor industriële elektrotechniek en zit in het vierde semester. Na het afronden van zijn opleiding wil hij graag doorgaan met het studeren van Engels en een specialisatie in hernieuwbare energie volgen. Hij doet naast zijn studie sociaal werk bij ‘Children of Medellin’, binnen het lees- en schrijfproject. Zijn droom is om zijn studie binnen vijf jaar af te ronden en daarna zijn familie vooruit te kunnen helpen. Hij wordt ondersteund door de Hilverda Foundation omdat zijn moeder alleenstaande ouder is en het niet mogelijk voor haar is om de vervoerskosten en benodigdheden voor de universiteit te dekken.

Luna studeert geïntegreerd kwaliteitsmanagement; milieu, veiligheid en gezondheid op het werk. Binnen de stichting ‘Children of Medellin’ is zij actief bij het maatschappelijk werk, waar ze een leraar helpt met zijn Engelse lessen. Ze schrijft ons dat ze iemand is die veel heeft meegemaakt en weinig middelen heeft. Ze is ontheemd door geweld en haar familie heeft weinig geld. Vanwege de moeilijke situatie verkoopt haar moeder bloedworst om te overleven. Ze begon in januari met studeren, maar soms moest ze te voet gaan naar de universiteit, omdat ze geen geld had voor vervoer, en soms had ze veel honger. Dankzij de hulp die zij nu ontvangt is alles aan het verbeteren, maar ze heeft het zwaar gehad. Dit weerhoudt haar echter niet om haar best te doen. Ze wil graag vooruitkomen om haar moeder te helpen en een waardig leven te leiden.

Juliana is 18 jaar oud en beschrijft zichzelf als iemand die hard werkt om te bereiken wat ze wil, iemand die streeft naar succes in alles wat ze doet. Ze is zeer toegewijd aan haar studie tot apothekersassistent. Ze kwam terecht bij de stichting ‘Children of Medellin’ toen ze in de buurt van het carambole-voetbalveld woonde en zag dat er getraind werd. Ze benaderde hen en vroeg naar het voetbalproject, waarna ze kon deelnemen aan de trainingen. Een van haar grootste dromen is om haar studie af te ronden, te gaan werken en een deel van alles wat mijn moeder voor haar heeft gedaan terug te kunnen geven. Ze doet een beroep op de steun van de Hilverda Foundation omdat haar vader overleden is en haar moeder nu een alleenstaande ouder is en niet veel geld heeft om haar te ondersteunen. Ze doet naast haar studie nu ook sociaal werk bij de stichting, bij de Sub 16 en Sub 18, met coach David. Ze houdt veel van voetbal en vindt het leuk om de trainingen te ondersteunen. Deze ruimte om sociaal werk te kunnen doen en te kunnen studeren heeft haar leven veranderd: ‘ik ben dolblij deel uit te mogen maken van dit proces’.

We wensen Marco, Juliana en Luna heel veel succes met hun studies en danken ‘Children of Medellin’ voor de fijne samenwerking!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *