Hilverda Foundation helpt mee aan realisatie van een nieuw huisje voor Mani

In de vorige blog hebben wij jullie verteld over onze nieuwe partner Stichting Kindia in India, waarmee we in 2023 een samenwerking zijn aangegaan. 

 

Wij willen jullie graag iets vertellen over een bijzondere jongen, genaamd Mani. Hij is al vroeg betrokken geraakt bij het project JET, Stichting Kindia ondersteunt dit project sinds 2007.

JET is een project voor hulpbehoevende kinderen. De omstandigheden en achtergronden van de kinderen die op JET mogen wonen zijn heel divers. Verstoting vanwege een handicap bijvoorbeeld, of verlating door hun ouders. Ook alcoholgebruik in gezinnen komt helaas voor en vaak betreft het arme gezinnen. Deze kinderen zijn een makkelijk slachtoffer voor kinderarbeid en seksueel misbruik. Naast het kleine aantal kinderen (dat zijn er tussen de 20 en 35) dat op JET woont, is er een school waar dagelijks 250-300 kinderen uit de omgeving onderwijs kunnen volgen in tien leerjaren. Ook deze leerlingen komen uit arme gezinnen die anders geen kans zouden hebben op goed onderwijs.

 

Mani heeft via project JET onderwijs gevolgd. Hij komt uit een zeer arm gezin en is ernstig lichamelijk gehandicapt. Thuis was hij niet veilig. Zijn broertje is jong gestorven en zijn vader reageerde dit af op Mani. Waarom was hij niet gestorven, hij was immers toch al gehandicapt en nutteloos volgens zijn vader.

Zijn vader ging aan de drank en Mani was meerdere malen zijn leven niet zeker. In de jaren op JET is Mani erg vooruitgegaan. Zijn spraak is enorm verbeterd, in 2021 deed hij mondeling eindexamen van de 10e standard en slaagde, dit leek eerst onmogelijk voor hem.

Omdat het voor Mani fysiek niet mogelijk is om een baan te vinden, is de directie van JET in gesprek gegaan met zijn moeder. In juni 2022 is een eigen winkeltje geschonken waarin Mani een aantal producten verkoopt die de mensen in zijn dorp elke dag nodig hebben. Zijn moeder helpt hem bij de inkoop van materiaal en onderhoud. Zijn vader heeft het gezin verlaten en is buiten beeld.

Het gaat, naar omstandigheden, goed met Mani en zijn moeder. Iedere dag verdient hij een beetje geld met zijn winkeltje en als zijn moeder naar haar werk is draait hij zijn winkeltje zelfs zelfstandig. Mani heeft enorm veel doorzettingsvermogen!

Echter de omstandigheden waarin hij en zijn moeder verkeren, zijn erbarmelijk slecht. Het huis is niet veel meer dan een klein donker hutje met daarin twee versleten stretchers.

 

Stichting Kindia zamelt geld in om een nieuw huisje voor Mani en zijn moeder te bouwen dat rolstoelvriendelijk is, water en elektriciteit heeft en ingericht wordt zodat de basisbehoefte aanwezig zijn.

De Hilverda Foundation heeft een bedrag van ruim €3000,- gedoneerd waarmee we een mooie bijdrage leveren aan de realisatie van een nieuw huisje voor Mani! 

 

Wij houden jullie op de hoogte over hoe het ervoor staat en zullen d.m.v. foto’s de aankomende tijd laten zien hoe de bouw van het huisje vordert. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *