Twee nieuwe partners: Stichting Studiezalen en Stichting Kindia! 

Stichting Studiezalen

Sinds dit jaar is de Hilverda Foundation gestart met een nieuwe samenwerking. We ondersteunen al diverse projecten in ontwikkelingslanden, maar zijn van mening dat het ook goed is om een Nederlands doel te ondersteunen dat past bij onze doelstelling. De Hilverda Foundation wil in alle landen projecten steunen waar de Koninklijke Hilverda Groep actief is, dus ook in Nederland, aangezien ook in Nederland de armoede groeit en de kansenongelijkheid in het onderwijs toeneemt. 

Een aantal maanden geleden zijn we in contact gekomen met Stichting Studiezalen, een organisatie die kinderen de ruimte geeft om te leren en zich te ontwikkelen. Want ieder kind verdient het om het beste uit zichzelf te halen en om daar ruimte voor- en begeleiding bij te krijgen. Er zijn Studiezalen voor scholieren van het Basis & Voortgezet Onderwijs, maar ook voor MBO, HBO en WO studenten. De armoede waar de kinderen mee te maken hebben, zit niet alleen in geldgebrek, het gaat ook om armoede in vocabulaire en ervaringen. Op de locaties van Stichting Studiezalen worden kinderen gezien en worden er deuren geopend naar nieuwe werelden. Lees meer op: https://studiezalen.com en bekijk een korte video via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=FVtSpxATfA4

In samenspraak hebben wij besloten om jaarlijks 3 kinderen in het Primair Onderwijs en 3 kinderen in het Voortgezet Onderwijs te ondersteunen. Daarnaast zijn we in gesprek over de mogelijkheden voor een inhoudelijke samenwerking, waarover we jullie op de hoogte zullen houden. 

Stichting Kindia

Een andere nieuwe partner waarmee wij in 2023 een samenwerking zijn aangegaan is Stichting Kindia. Deze Stichting zet zich in voor een betere toekomst van straatkinderen en kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking in India. Er wordt financiële en materiële hulp geboden aan kinderen in Zuid-India (Tamil Nadu). Jongeren krijgen de mogelijkheid een opleiding te volgen en leren zelfstandig in de maatschappij te functioneren. Het bestuur van de Hilverda Foundation heeft besloten om jaarlijks 9 kinderen te ondersteunen van verschillende leeftijden en in verschillende fases van hun schoolloopbaan. We ondersteunen het komende jaar scholieren in het Basis & Voortgezet Onderwijs en zijn voornemens om in de verdere toekomst ook studenten te gaan ondersteunen in het volgen van een vakopleiding of universitaire studie. Kijk op de website voor meer informatie over de kinderen die we ondersteunen: https://www.kindia.nl/1-op-1-sponsoring/in-opleiding/

Inmiddels zijn wij ook in steeds grotere maten zichtbaar op social media, dus houd je Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter in de gaten om op de hoogte te blijven over de laatste ontwikkelingen. Daarbij kun je uiteraard ook altijd onze website raadplegen om bijvoorbeeld meer te lezen over onze (nieuwe) projecten. 

Heeft u vragen of ideeën? Schroom niet om contact op te nemen! Dit kan via info@hilverdafoundation.nl

Het bestuur van de HilverdaFoundation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *