Terugblik 2023

En dan is het alweer december… de hoogste tijd voor een terugblik op het afgelopen jaar. Want de Hilverda Foundation is het afgelopen jaar enorm gegroeid! In Kenia hebben wij in 2023 maar liefst negen extra kinderen en jongeren kunnen helpen met de terugkeer naar de basisschool of middelbare school, plus een student met het starten met een vervolgopleiding. Dat brengt het totale aantal kinderen en jongeren dat wij steunen in Kenia op 18, geweldig toch? We hopen dit uiteraard te kunnen blijven doen tot zij allemaal een vervolgopleiding hebben afgerond en in hun levensonderhoud kunnen voorzien. In India helpen wij inmiddels tien kinderen bij het volgen van scholing en in Colombia acht jongeren bij het volgen van een studie. Ook zijn wij een samenwerking aangegaan met de Nederlandse stichting Studiezalen, die kansarme kinderen in Nederland de ruimte en begeleiding biedt om te kunnen leren en zich optimaal te kunnen ontwikkelen. De Hilverda Foundation verzorgt een bijdrage voor drie Nederlandse kinderen op de basisschool en drie op de middelbare school. Voor meer informatie over al onze projecten en samenwerkingspartners in Kenia, India, Colombia en Nederland kunnen jullie uiteraard terecht op deze website, onder het kopje ‘projecten‘.

Daarnaast willen we in deze feest- en cadeaumaand graag nog eens Doelshop bij jullie onder de aandacht brengen. Voor diegenen die dit al vaker via ons hebben gelezen en al gebruiken: ontzettend bedankt! Voor diegenen die Doelshop nog niet kennen: lezen jullie nog even mee? De missie van Doelshop is om een deel van de commerciële winsten van grote bedrijven te herverdelen naar goede doelen. Voor de Hilverda Foundation is dit een heel gemakkelijke manier om structureel aan extra inkomsten te komen! Wil je hierbij helpen? Dit gaat heel gemakkelijk, gewoon wanneer je toch al van plan was om te gaan shoppen! Het kan bij honderden webshops, waaronder Bol.com, Amazon, AliExpres, Coolblue, HEMA, Mediamarkt, Action en ga zo maar door. Het gaat als volgt:

  1. Ga naar www.doelshop.nl
  2. Ga naar het doelenoverzicht en zoek ‘Hilverda Foundation’ of navigeer direct via deze link: https://doelshop.nl/hilverdafoundationinfo
  3. Klik op ‘kies dit doel’
  4. Zoek de webshop waar je aankopen wilt doen
  5. Klik op ‘shop nu’ en ‘ga naar webshop’ (let op: het doneren werkt alleen via de browser, niet in de app – mocht je ook een app hebben van deze webwinkel)
  6. Als je hebt afgerekend wordt zonder dat je het merkt een paar procent van je afgerekende bedrag naar de rekening van de Hilverda Foundation gestort!

Alle kleine beetjes helpen en dus hoe meer mensen dit doen, hoe meer kinderen wij kunnen helpen met het volgen van een opleiding. Dan rest ons nog jullie te bedanken voor jullie betrokkenheid bij de Foundation het afgelopen jaar en iedereen heel fijne feestdagen te wensen! Hopelijk tot ziens in 2024!

Het bestuur van de Hilverda Foundation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *